Gravírovanie šperkov

Gravírovaný šperk - originálny darček s osobným významom

Naša cesta ku gravírovaniu, rady a tipy na výber gravírovaného šperku pre vašich blízkych a starostlivosť o gravírovaný šperk. 

 Svet šperkov a darčekov je veľký a rozmanitý. Každý z nás má svoj vlastný štýl a vkus nielen v tom, čo si vyberá pre seba, ale aj v tom, čo vyberá pre svojich blízkych do daru. Keď sme rozmýšľali nad tým, čím rozšíriť náš sortiment a hlavne čím si získať záujem zákazníkov a zjednodušiť im ich výber darčeka, prvé čo nás jednohlasne napadlo, bolo " osobný šperk, darček s venovaním " . 

Symbolika nás vždy bavila. Radi vyberáme šperky, ktoré v sebe nesú určitý význam, a tým sa spájajú so svojím nositeľom. Nie, nemyslíme tým zázračné talizmany, liečivé schopnosti rôznych kameňov alebo magické vlastnosti príveskov. Skôr akýsi odraz samého seba alebo prirovnanie osobnosti blízkej osoby do symbolického obrazu. Napríklad, veľmi obľúbeným symbolom našich zákazníkov je " Strom života ". Je to známy symbol rodiny, a tým pádom obľúbený darček-šperk pre mamičky, krstné mamy, tety a babičky. A práve darček pre mamičku, bol vlastne štart myšlienky gravírovania. 

Zákazníci sa nás často pýtali na prívesok so slovom " mama " . Niekoľko takýchto príveskov sme mali, ale chcelo to niečo osobnejšie, niečo, čo môže zákazník darovať so svojím osobným venovaním, názvom či myšlienkou. A tak sme sa rozhodli, že naším ďalším členom Mirabile tímu sa stane laserová gravírovačka.  

Naša kolekcia šperkov na gravírovanie je vyrobená z rodhiovaného striebra Ag925 v Taliansku v meste Arezzo, a puncovaná Puncovým úradom Slovenskej republiky.


 ( Obľúbený náramok našich zákazníkov - klik na obrázok )

 Ako sa vlastne tvorí gravírovanie ?

Základom, je správny typ šperku s dostatočne rovnou plochou a priestorom pre želaný text. Najideálnejšie sú platničkové prívesky zo zlata, striebra alebo chirurgickej ocele. Každý materiál má iné vlastnosti a parametre nastavenia pre samotné gravírovanie. Laserové gravírovanie vytvára povrchovú stopu na šperk, ktorej vnútorná hĺbka a farebný odtieň závisí od jednotlivého druhu materiálu. Text alebo obrázok v správnom formáte, sa zadáva do gravírovacieho programu prostredníctvom počítača. Gravírovať text je možné podľa fontov našej vzorkovnice . 

( Naša vzorkovnica vybraných fontov pre gravírovanie. )

Z našich skúseností odporúčame pre gravírovanie šperkov vzor písma s hrubšími líniami ako napr. monotype corsiva, trajan pro, segoe alebo najobľúbenejší ozdobný font množstva našich zákazníkov - english111. 

 ( Náhrdelník - Srdce s krížikom a anjelikom s možnosťou gravírovania - klik na obrázok )

 

Pamiatka na rôzne udalosti 

Gravírovanie má obrovskú výhodu v tom, že vie z obyčajného šperku - kúska kovu, vytvoriť pamiatku na každú príležitosť. V našej kategórií GRAVÍROVANIE nájdete ponuku rôznych typov šperkov s touto možnosťou. K vybraným typom, je okrem gravírovania možnosť pridať aj vlastné venovanie, ktoré nájdete ako súčasť darčeka v krabičke so šperkom. 

 

( Náhrdelník Jemné srdce - klik na obrázok )

 

Gravírovaný šperk k narodeninám ...

Narodeniny sú jednoznačne najčastejším sviatkom pre výber darčeka hneď po Vianociach. Nedá sa ani napísať, ktorý šperk je jednoznačným víťazom v tejto kategórií. Niekto vyberá tradičné srdiečko s gravírovaním z lásky, niekto " labku " či " podkovu " s menom podľa obľúbeného zvieratka oslávenca, alebo náramok s menami detí . 

Naša trojica " NAJ " bestsellerov na gravírované šperky k narodeninám 

1 . Náhrdelník Veľké srdce 

2. Náhrdelník platnička so srdiečkom 

3. Srdce s labkou

 

Darček k narodeniu bábätka ...

Nádherná udalosť v každej rodine je narodenie nového človiečika. Každú čerstvú mamičku poteší darček, ktorý jej túto veľkú udalosť bude pripomínať. Navrhli sme pre vás pamätný náhrdelník v tvare nožičiek bábätka, s farebným zirkónom v ružovej aj modrej farbe. Na nožičky vám vygravírujeme meno a dátum narodenia bábätka. 

( Klik na obrázok - Nožičky bábätka )

Tohtoročnou novinkou je aj strieborný náramok s rovnakým motívom.

( Náramok k narodeniu bábätka - klik na obrázok )

 

Darček pre kamarátku ...

V tejto kategórií vyhral titul bestselleru strieborný náramok Infinity . Symbol nekonečného priateľstva a lásky si zaslúži každá skvelá kamarátka. Prekvapil nás váš obrovský záujem a aj originálne texty, ktoré si na tento náramok dávate gravírovať. 

Vaše a naše typy na texty gravírovania pre kamarátku :

- iniciály vašich mien napr. L+B 

- symboly srdca, ležatej osmičky

- heslá ako Best Friend Forever, Forever, True Friend, Soulmate, Tá naj zo všetkých .. atď.

- spoločná prezývka 

- tajné heslo 

( Náramok priateľstva Infinity - klik na obrázok )

Aby nám nechýbala novinka aj v kategórií pre kamarátky, pripravili sme ich tento rok niekoľko. Poslednou novinkou bola dvojica náramkov, ktorou potešíte nielen kamarátku, ale aj seba. :) 

( Náramky priateľstva - klik na obrázok )

 

Darček pre mamičku a dcéru ...

Puto medzi mamou a jej deťmi je večné. Pripomienka a zároveň krásny symbol spojenia medzi mamou a dcérou môžete vyjadriť darom aj cez náš set náhrdelníkov v tvare srdiečok. Veľké je pre mamičku a menšie, ktoré presne zapadá da otvoru vo väčšom, je venované dcére/dcéram. Počet menších sŕdc si môžete vybrať z ponuky.

Na srdce pre mamičku si môžete nechať vygravírovať meno dcéry, alebo iniciály viacerých detí. 

 

( Set Mama a dcéra - klik na obrázok )

Rovnako obľúbeným darčekom pre maminky, je aj náramok s dvoma srdiečkami, na ktoré vám vygravírujeme mená detí, prípadne dátumy alebo iniciály. 

 

Na záver pár rád a tipov ako sa starať o gravírovaný šperk. 

Treba mať na pamäti, že gravírovanie je jemná povrchová stopa vytvorená laserom na platničke ( t.j. prívesok s hladkou plochou, vyrobenou zo zlata, striebra alebo ocele ) . Zlato a striebro sú mäkké kovy, ktoré sa pri neopatrnom zaobchádzaní môžu ľahko poškodiť a tým aj gravírovanie ! Takýto šperk treba pred namáhavou prácou odložiť zo seba do krabičky alebo šperkovnice.

Gravírovaný šperk čistíme výlučne v roztoku na vybraný kov podľa jeho návodu, a následne ho po opláchnutí čistou vodou jemne utrieme kuchynskou utierkou dosucha. Nešúchame ho handričkou ani prstami, aby sme nepoškodili gravírovanie. 

Rovnako sa so šperkom nikdy nekúpeme, nespíme a nestriekame naň parfém. Parfémy a kozmetika sú chemikálie, ktoré reagujú s kovmi a váš obľúbený šperk môže sčernieť. Preto vždy najprv použijeme kozmetiku a šperk na seba dáme ako posledný. 

Rovnako ani spanie so šperkom sa neodporúča kvôli bezpečnosti a zabráneniu deformácie šperku priľahnutím, alebo zatrhnutím šperku o posteľnú bielizeň. 

Akékoľvek poškodenie šperku alebo gravírovania spôsobené mechanickým - vlastným pričinením (napr. poškriabanie, roztrhnutie, ošúchanie, zdeformovanie, sčernenie v dôsledku použitia kozmetiky alebo vody , nie je akceptovateľné pre záručnú reklamáciu. 

 

Veľmi nás teší Váš obrovský záujem a radosť z gravírovaných šperkov. Každú objednávku si vážime. Naďalej Vám chceme prinášať radosť z darčekov a novinky z tejto kolekcie. V prípade akýchkoľvek otázok alebo návrhov nám napíšte na obchod@mirabile.sk .

 

Kolekciu šperkov s možnosťou gravírovania nájdete v tomto odkazegravírovanie šperkov (mirabile.sk)