Náš MIRABILE príbeh

Naša firma MIRABILE, s.r.o. tento rok oslávi 10 narodeniny !

Začiatok nášho MIRABILE príbehu ...

Začali sme v roku 2012, ako malá predajňa v Prievidzi, s veľkým snom o zachovaní tradičnej výroby šperkov. Niekoľko mesiacov som dával dokopy stratégiu ktorou sa uberať, keďže konkurencie s ručne vyrábanými šperkami bolo veľa. Akýmsi začiatkom celej našej " šperkárskej cesty " bola prvá objednávka náušníc  " Rivoliek " zo slávneho mesta šperkov Jablonca nad Nisou, po ktorých za krátky čas ostal prázdny stojan v našej predajni. 

Podnikol som teda svoju prvú cestu do viacerých firiem v Jablonci, ktoré pracujú dlhé roky s krištáľom Swarovski. Tradícia jabloneckej bižutérie a populárne meno značky krištáľu, nám pomohli získať veľké množstvo spokojných zákazníkov a zároveň nám poskytli ďalšie možnosti na rozvoj sortimentu.

Jedným z našich najväčších míľnikov, bol začiatok spolupráce so spoločnosťou PRECIOSA, ktorej meno poznajú po celom svete vďaka vlastnej výrobe brúseného skla, tzv. " českého krištáľu ". Výroba šperkov ich vlastnej značky ma očarila na prvý pohľad. Vlastný originálny dizajn a história výroby, ktorá siahala aj ku nám na Slovensko, ma nenechala dlho váhať . S PRECIOSOU sme sa prvýkrát dostali aj k predaju striebra a " povýšili " sme našu predajňu na ďalšiu úroveň. 

 A prečo práve názov MIRABILE?

 Hľadal som názov, ktorý by vyjadril krásu a jedinečnosť šperkov. Mirabile je talianske prídavné meno, pochádzajúce z latinčiny, ktoré znamená v doslovnom preklade obdivuhodný, úžasný. Presne taký, aký je šperk v očiach mnohých ľudí. Nebolo potrebné viac uvažovať :) . 

V priebehu rokov ....

Ďalšie roky prebiehali rôzne zmeny. Presun predajne do obchodného centra, získavanie ďalších zákazníkov a spolupráca s novými, tentokrát slovenskými partnermi, s ktorými sme si vytvorili nielen obchodné, ale aj priateľské vzťahy.

Každý rok priniesol niečo nové, a ako to už tak býva, prirástla nám aj konkurencia. Opäť bolo potrebné niečo vymyslieť, priniesť zákazníkom niečo viac. Keďže nákup šperku je najčastejšie darčekovou záležitosťou, začali sme sa venovať aj dizajnu vlastného balenia, ktoré dodnes každú novú sezónu meníme. Veď predsa : " Vaša radosť z krásne zabaleného šperku, je našou radosťou. "

V decembri roku 2016 sme zaradili do našej ponuky zlaté šperky. Bol to tak povediac "vianočný darček", aj pre našich zákazníkov. Na začiatok sme opäť vsadili na overených výrobcov z Čiech.

 

Taliansko a medzinárodná výstava šperkov ...

Ako sa hovorí, doma nikto nie je prorokom. Svet šperkov je veľmi pestrý, menivý.. Každým rokom sa móda a trendy menia a potrebovali sme si znova rozšíriť obzory. Zistiť čo vo svete letí, a nájsť nový smer po ktorom sa vydať. Od priateľov som sa dozvedel o medzinárodnej výstave vo Vicenze na severe Talianska, kde sa každoročne stretávajú výrobcovia, klenotníci, dizajnéri a predajcovia šperkov z celého sveta. 

Prvá návšteva v roku 2016 bol obrovský zmätok emócií a prvotného nadšenia. Medzi obrovským množstvom značiek a talianskych výrobcov sme ale našli niekoľko takých, ktorý ponúkali presný výber toho, čo sme potrebovali pre našich slovenských zákazníkov. 

Od roku 2016 navštevujeme výstavu každý rok, a snažíme sa vyberať nielen klasické, tradičné šperky, ale aj originálne a zaujímavé kúsky podľa najnovších módnych trendov. 

Šperk nie je len kus kovu, šperk má svoj príbeh ...

Ďalší zlom nastal v roku 2019. Šperk ako taký už sám o sebe nestačil. Zmenil sa aj spôsob nakupovania, ľudia viac začali využívať služby e-shopu. Chcelo to znova niečo nové, opäť sa posunúť o krok ďalej. V jednom sme však mali úplnú istotu, držať sa šperku stále ako myšlienky darčeka. Šperk ako darček v sebe nesie úplné inú hodnotu, ako keď si ho niekto len tak kúpi sám pre seba. Pripomína nám osobu, ktorá nám šperk darovala. Pripomína nám rôzne príležitosti, sviatky a to, že jeho darovaním nám na niekom veľmi záleží, alebo naopak niekomu záleží na nás. 

Osobný šperk - šperk, ktorý v sebe nesie stopu osobnosti, výnimočných ľudí v našom živote a dátumy najkrajších príležitostí a spomienok. 

Takto vznikol nápad, zaradiť do ponuky službu gravírovania. Značiť do šperku to, čo pre našich zákazníkov veľa znamená. Vytvorili sme kolekciu šperkov, ktoré svojim symbolom pripomínajú rôzne udalosti, a každý zákazník si sám môže zvoliť text, ktorý mu doň vygravírujeme. 

Gravírovanie našlo u zákazníkov veľkú obľubu. Len cez náš e-shop sme už poslali viac ako 1000 gravírovaných objednávok a vďaka nemu sme prežili aj zložité obdobie zatvorených predajní počas niekoľkých lockdown - ov . 

Súčasnosť 

V súčasnosti pokračujeme v službách gravírovania, ponúkame zlaté a strieborné šperky, luxusnú bižutériu a drevené hodinky GreenTime, a zároveň intenzívne pracujeme na vylepšovaní predaja cez náš e-shop. Minulý rok 2021, sme sa ho rozhodli prerobiť. Pôvodnú platformu sme vymenili za novú, ktorá väčšmi vyhovuje slovenských predajným štandardom a potrebám zákazníka. Doplnili sme službu online podpory, a denne sa snažíme pridávať nové kúsky šperkov do ponuky. 

Veľmi sa teším, keď vidím pozitívnu odozvu od našich zákazníkov. To je to, čo dáva práci význam a silu pokračovať aj napriek zložitým chvíľam, ktoré v živote a vo svete zažívame.

Tvoríme skvelý tím ľudí, ktorý už 10 rokov denno-denne tvrdo pracuje na tom, aby sme Vás mohli ešte dlhé roky tešiť krásou šperkov a radosťou z darčeka.

Za celý tím MIRABILE, Vám ďakujem. 

Slavomír Molnár

majiteľ spoločnosti MIRABILE, s.r.o.